Weekverwachting: de temperaturen gaan duidelijk omlaag

15 november 2020, 19:00

493a46db-weerfotobs1-1280x600

Het is deze novembermaand tot nu toe zeer zacht, maar daar komt deze week verandering in. De eerste dagen van de week is het nog zeer zacht met temperaturen van 12 tot 15 graden. Vanaf vrijdag wordt het kouder en blijft de temperatuur overal onder 10 graden. Het weerbeeld blijft wisselvallig met buien en soms ook een stevige wind. Zoek de winterjas maar vast op!

De zeer zachte temperaturen van de laatste tijd raken we later in de week kwijt. De wind draait naar het noordwesten tot noorden en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. De temperatuur blijft dan voor het eerst sinds 1 april overal onder 10 graden en daarmee komt een eind aan een recordlange reeks.

Vrijdag wordt het maximaal 8-9 graden en in het weekend is het maximaal 6 tot 9 graden. Daarmee is de temperatuur redelijk normaal voor de tijd van het jaar. Ook de nachten worden kouder en de kans op nachtvorst stijgt. Het weerbeeld blijft wisselvallig met geregeld zonneschijn, maar het komt ook tot buien. Soms waait het flink en voor het gevoel is het nog veel kouder. De winterjas kan vast worden opgezocht!

8d923c51-weerfotobs

Foto: Ben Saanen

Eerst nog zeer zacht novemberweer

Voordat het kouder wordt is het eerst nog zeer zacht. Maandag is het overwegend bewolkt en valt soms wat lichte regen. Vooral in de middag zijn er ook droge perioden en in het westen breekt af en toe de zon door. De wind waait uit het zuidwesten en is matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur stijgt naar 12-13 graden.

Dinsdag en woensdag wordt het met 13-14 graden weer wat zachter en in het zuidoosten kan het 15 graden worden. Dinsdag overheerst de bewolking met in de ochtend lokaal nog wat regen, maar vooral woensdag zijn er flinke perioden met zon en is het vriendelijk weer. Donderdag is weer kans op een bui, maar ook de zon is van de partij. Met 11-12 graden is het al wat minder zacht. De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Ben Saanen

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook