Dode en vermisten bij overstromingen op Kreta

15 oktober 2022, 14:21

Regen
Slecht weer in Griekenland. Foto ANP/EPA/YANNIS KOLESIDIS

Bij overstromingen op het door noodweer getroffen Kreta is zaterdag zeker een dode gevallen. Meerdere mensen worden volgens de brandweer nog vermist. Op het Griekse eiland is in korte tijd zeer veel regen gevallen en lokaal viel 100 mm. Op beelden van lokale media is te zien dat straten in kustplaatsen in rivieren zijn veranderd en de regen een ravage heeft aangericht.

In Souda op het vliegveld viel in totaal 100 mm regen. Ook elders in Griekenland is het nat met in Methoni in totaal 42 mm. In Elefsis viel 37 en in Astros 36 millimeter.

De dode is een 50-jarige man die vast kwam te zitten in zijn auto toen het water kwam. Dat gebeurde in de kustplaats Agia Pelagia, zo'n 25 kilometer buiten de stad Heraklion. Volgens de brandweer zijn zeker negen auto's weggesleurd door het water. Een vrouw werd uit een auto gered die in zee belandde. De kustwacht is opgeroepen om mee te zoeken naar vermisten.

Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door de harde wind, aldus de Griekse krant Kathimerini. De luchthaven van Heraklion is gesloten vanwege de overstromingen en bewoners van Kreta zijn opgeroepen niet de weg op te gaan en thuis te blijven indien mogelijk. Meerdere wegen op het eiland zijn onbegaanbaar geworden. Ook zou er kans zijn op aardverschuivingen.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven