Weerbericht voor de Marathon van Amsterdam

15 oktober 2021, 14:00

De start van de 45ste marathon van Amsterdam is om 9.00 uur in het Olympisch Stadion. Naast de marathon vinden ook de halve marathon, 8 km en diverse kinderlopen plaats. Het weerbericht ziet er gunstig uit. Hieronder de uitgebreide weersverwachting.

Droge start bij een matige zuidelijke wind

Zijn de omstandigheden gunstig voor een parcoursrecord? Tamirat Tola gaat in elk geval een aanval doen op het baanrecord van 2.04.06 gevestigd door de Ethiopische atleet Lawrence Cherono in 2018.

Het weer ziet er gunstig uit. De hele dag waait een matige zuidenwind. Voor de route langs de Amstel richting Ouderkerk betekent dat wind tegen, maar daarentegen krijgen de hardlopers vleugels op de weg terug richting Amsterdam.

Met een temperatuur van 9 graden is het tijdens de start om 9.00 uur fris, rond het middaguur ligt het kwik rond 12 graden. Bij deze waarde finishen de wedstrijdlopers waarschijnlijk. In de middag wordt het maximaal 14 graden in Amsterdam.

Voor veel hardlopers is het vrij ideaal weer om te lopen. De zon gaat meestal schuil achter de wolkenvelden. De luchtvochtigheid bedraagt tussen de 70 en 80 procent en het blijft droog.

Mocht je langs de hardlopers willen aanmoedigen, dan is een jasje wel nodig want met maximaal 14 graden en een matige zuidelijke wind kan stilstaan langs de kant soms fris zijn. Het weer voor de rest van Nederland kun je hier vinden.

Bron foto: sportpoint

Door: Diana Woei

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black