Weeronline
Weeronline

  Storm Brendan trekt noordwaarts richting Noorwegen

  Aangemaakt: 15 jan 2020, 13:36 uur

  De storm Brendan, die afgelopen dagen over Groot-Brittannië trok, beweegt zich woensdag naar het noorden. Vooral aan de Schotse noordkust en op de Shetland Eilanden stormt het momenteel nog.

  Later op de dag, in de nacht van woensdag op donderdag en op donderdag krijgt het westen van Noorwegen met ruig weer te maken. Direct aan zee kan het stormen en valt er veel regen. Wat meer in het binnenland van Noorwegen valt sneeuw. De combinatie wind en sneeuw kan voor slecht zicht en ook mogelijk de vorming van sneeuwhopen op de weg zorgen.

  Brendan is de eerste storm van 2020 en zorgde dinsdag voor overlast in Groot-Brittannië. Als gevolg van hevige regen en windstoten werden scholen gesloten. Ook ondervonden veerdiensten hinder en waren treinen vertraagd omdat er objecten op de rails waren gewaaid. Daken waaiden van gebouwen en wegen moesten vanwege omgevallen bomen en overstromingen worden afgesloten.

  Overigens blijven het noorden van de Britse Eilanden, Noorwegen en ook bijvoorbeeld IJsland komende tijd gevoelig voor weersituaties met zeer veel wind. Sterke stormdepressies blijven het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan teisteren. Dit kan direct worden gekoppeld aan het voorlopig uitblijven van echt winterweer in West- en Centraal-Europa. De weersverwachting voor Europa lees je hier.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline