Weeronline
Weeronline

  Nederlandse skiër omgekomen door lawine

  Aangemaakt: 15 jan 2019, 07:49 uur

  Een Nederlandse skiër is bij de Franse wintersportplaats Valmorel om het leven gekomen door een lawine. Volgens de lokale media was het slachtoffer buiten de geprepareerde piste onderweg in gezelschap van zijn zoon en nog een derde persoon. De 22-jarige zoon slaagde erin zijn vader uit te graven nog voordat de gealarmeerde reddingswerkers arriveerden, maar medische hulp kwam te laat.

  Door de forse hoeveelheid sneeuw is het risico van lawines in de Savoie, waar het ongeluk gebeurde, nog zeker tot en met dinsdag groot.

  Pistewerker komt om

  In buurland Zwitserland kwam een pistewerker om het leven toen hij samen met een collega onderweg was in het gebied Les Crosets, in de buurt van de grens met Frankrijk, om het gebied te beveiligen met sneeuwspringstoffen.

  Op een hoogte van 1970 meter brak een lawine en sleurde de mannen mee. Een van de twee slachtoffers slaagde erin zich uit de sneeuw te bevrijden. Samen met anderen werd de 24-jarige met behulp van speciale zoekapparatuur onder een sneeuwlaag van 1,40 meter gevonden. Alle hulp kwam te laat.

  Foto: AFP, archieffoto

  Door: ANP