Storm Sally wordt orkaan en is onderweg naar VS

14 september 2020, 13:58

Buitenland
0475078b-zandzakken-epa-dananderson-1280x600
0475078b-zandzakken-epa-dananderson-1280x600
0475078b-zandzakken-epa-dananderson-1280x600

Tropische storm Sally ontwikkelt zich momenteel boven de Golf van Mexico tot een orkaan van de eerste categorie. Ze gaat dinsdag aan land in de Verenigde Staten. Dit zal gebeuren in het grensgebied van de staten Louisiana en Mississippi.

Dat is vlakbij New Orleans, de stad die in 2005 zwaar werd getroffen door orkaan Katrina. Sally zal niet zo hevig zijn als Katrina, maar brengt wel windsnelheden van 150 kilometer per uur met zich mee. Omdat de orkaan langzaam beweegt, is de kans op overlast door hevige regenval groot. Mogelijk valt in twee dagen tijd 300 millimeter regen. Ook kunnen stormtij en hoge golven overstromingen veroorzaken.

Lees alles over orkanen.

In Louisiana riep gouverneur John Bel Edwards eerder al de noodtoestand uit. Ook riep hij inwoners op zich voor te bereiden op de komst van Sally.

Sally in voetsporen o**rkaan Laura**

In augustus had dezelfde regio ook al te maken met de zware orkaan Laura. Die was van de vierde categorie, de op een na hoogste. Toen werden windsnelheden gemeten van 240 kilometer per uur. Zeker vijftien mensen kwamen om en de schade werd geschat op 10 miljard dollar.

Foto: ANP / EPA / Dan Anderson

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven