Weeronline
Weeronline
  droog weer Prinsjesdag

  Koel en droog vooruitzicht Prinsjesdag

  Aangemaakt: 14 sep 2019, 07:16 uur

  Het zonnige en warme weer van dit weekend houdt niet stand tot Prinsjesdag. Toch wordt het geen slecht weer en waarschijnlijk blijft het tijdens de rit van de Glazen Koets droog. Het is heel gematigd septemberweer met 17-18 graden en af en toe ook zon. Wel staat er een vlagerige noordwestenwind. Vorig jaar was het juist zonnig en erg warm met in Den Haag 23 graden.

  Het ziet er naar uit dat Prinsjesdag droog verloopt. Grote regengebieden en druilerig weer met motregen hoeven we sowieso niet te verwachten en ook de kans op een lokale bui is met 20% klein. Dat is goed nieuws voor de vele mensen die langs de route naar de Glazen Koets en het koningspaar gaan kijken.

  Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en aan het begin van de middag is het in Den Haag 17 à 18 graden. Daarna wordt het niet veel warmer en voor de tijd van het jaar is dit heel normaal. De bescheiden temperatuur hebben we te danken aan een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. De wind kan af en toe wat vlagerig zijn met in het westen van het land windstoten van 40-45 km/uur.

  Vorig jaar beleefden we de op drie na warmste Prinsjesdag sinds het begin van de metingen op KNMI-meetpunt Voorschoten/Valkenburg. Het werd toen 23,0 graden en de zon scheen ruim tien uur. Door de stapelwolken kan de zon dit jaar in totaal 4-5 uur schijnen en dat is heel gemiddeld.

  In het weerbericht kun je lezen over de laatste ontwikkelingen van het weer op Prinsjesdag.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden