Weekverwachting: enkele buiige dagen, maar ook nog zomers

14 augustus 2022, 19:15

Een zomerse onweersbui. Foto: Johnny Willemsen.

Het zonovergoten en tropisch hete weer van afgelopen dagen is voorbij. We zien meer wolken en buien verschijnen. Toch zijn er ook zonnige dagdelen en is het de eerste dagen nog flink warm. Lees de details in deze weekverwachting.

De natste dagen deze week worden woensdag en donderdag. De buien op deze dagen zullen de warme lucht verdrijven en soms kan het flink doorplenzen. Ondanks de buien wordt het nog wel 23 tot 26 graden met de hoogste maxima in het oosten en zuidoosten.

Lees alles over de droogte.

Drukkend warm

Met 25 graden aan zee tot 30 graden in het oosten is het maandag en dinsdag nog volop zomer. De luchtvochtigheid is hoger dan vorige week en daardoor is het drukkend warm. Het weerbeeld is niet zo zonnig als de afgelopen dagen, maar het aantal buien blijft beperkt. Dinsdag wordt op veel plaatsen zelfs een droge dag.

De grootste buienkans aan het begin van de week is op maandagmiddag. De zwaarste buien zijn dan voor het zuiden en oosten. Naast onweer is kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Westenwind

Vanaf vrijdag waait de wind uit het westen. Het weerbeeld bestaat vrijdag en dit weekend uit zon, wolken en een enkele bui. Vaak is het gewoon droog en waarschijnlijk hebben het westen en noorden een paar buien meer dan het zuiden en oosten van het land. De middagtemperatuur varieert van zo’n 21 graden vlak aan zee tot lokaal 25 graden in Limburg en de Achterhoek.

Lees alles over hitte.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black