Weeronline
Weeronline
  Nattere maanden in Australië

  Vanaf volgende week nattere maanden in Australië

  Aangemaakt: 14 aug 2020, 14:36 uur

  In Australië lijkt er een vroeg einde te komen aan de droogte. Het nationale Bureau of Meteorology (BoM) voorspelt vanaf volgende week nattere maanden in Australië. Er wordt juist meer regen dan normaal voor de tijd van het jaar verwacht. Dat geldt voor grote delen van het land. Ook de periode van september tot november wordt natter dan normaal.

  Alleen in het uiterste zuidwesten van de deelstaat West-Australië zal het droger dan normaal blijven in augustus. In het gebied rond de Golf van Carpentaria geldt hetzelfde.

  Van september tot november is het waarschijnlijk natter dan gemiddeld in de oostelijke helft van het vasteland en het noordoosten van Tasmanië. In het zuidwesten van Tasmanië is het dan juist droger dan normaal. Dat geldt ook voor een groot deel van Noord- tot Midden-West-Australië.

  Het droge seizoen van Noord-Australië loopt van mei tot september. Aangezien het tropische noorden van Australië doorgaans zeer lage neerslagtotalen heeft tijdens het droge seizoen, is er maar een kleine hoeveelheid neerslag nodig om de gemiddelde waarden te overschrijden.

  Foto: ANP / EPA / Joel Carrett

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP