Kans op regen tijdens GP van Emilia-Romagna

14 april 2021, 10:55

De vrije trainingen en kwalificatie verlopen zeer waarschijnlijk droog, maar tijdens de race op zondag is vrij grote kans op regen. Daarbij is het ook behoorlijk koud voor een Formule 1-race. Het wordt komende dagen maximaal 14 graden, maar als het zondagmiddag flink regent zal het slechts een graad of 8 zijn.

Emilia-Romagna is een regio in Noord-Italië. Het circuit waarop gereden wordt is het Autodromo Enzo en Dino Ferrari, beter bekend als het circuit van Imola. Er wordt, net als vorig jaar, op dit circuit gereden omdat andere GP’s niet doorgaan vanwege het coronavirus. Vorig jaar won Lewis Hamilton. Max Verstappen was op weg naar de tweede plek toen zijn band plots plofte en zijn podium in rook opging.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het droog en wisselend bewolkt. Tijdens de ochtendsessie is het een graad of 11, in de middag circa 14 graden. Vaak is het bij de Formule 1 veel warmer en lage (banden)temperaturen kunnen aanleiding geven tot minder grip. 

formule 1 imola 2021

Op zaterdag verloopt de training in de ochtend droog met temperaturen rond 11 graden. Tijdens de kwalificatie is het, mits het droog blijft, circa 14 graden. Er is een kleine kans op een bui. 

Natte race?

Zondag wordt een regenachtige dag. Zoals de verwachting er nu voorstaat lijkt de ochtend het natst te verlopen en is de neerslag in de middag meer buiig. Er is dus kans op een nat circuit, maar er is ook kans op wisselende omstandigheden. Als de zon een tijdje doorbreekt kan het maximaal 14 graden worden, maar als het flink regent is het hooguit een graad of 8.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: Adobe Stock / Dan74

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook