Warmer in de Alpen en Saharastof

14 maart 2022, 13:00

Wintersport
Wintersport-Alpen-sneeuw-gletsjer-stubai-1280x600

De komende week is het vrij zacht in het Alpengebied. De temperatuur loopt overdag fors op en 15 tot 20 graden zijn geen uitzondering in de dalen.

Het weerbeeld is over het algemeen vrij rustig. Er wordt niet veel neerslag verwacht en het blijft grotendeels droog. In Zwitserland kan er dinsdag wat regen vallen in het noordwesten van de Alpen. Woensdag trekt de regen juist wat meer over Oostenrijk. Boven de 2000 meter valt sneeuw.

De hoge temperatuur in de middag zorgt er voor dat de sneeuwcondities echt iets minder aan het worden zijn deze week. Vooral in de middag kunnen de omstandigheden lastig worden. 's Nachts daalt de temperatuur tot rond het vriespunt.

Saharastof en misschien wel rode pistes

Een flinke wolk Saharastof trekt begin van de week over de Alpenlanden. Zo kunnen zonnige momenten op dinsdag, woensdag en donderdag net wat minder zonnig uitpakken. Ook is er een risico dat het stof met de regen naar beneden komt. Dat heeft in het verleden wel eens geleid tot rode pistes of dat nu weer gaat gebeuren is nog de vraag.

In Willingen en Winterberg mindere condities

In het Duitse Middelgebergte worden de omstandigheden snel minder. Regen heeft zondag en maandag een flinke aanslag op het sneeuwdek gepleegd en ook de hoge temperaturen werken niet mee voor goede omstandigheden. Er zijn nog wel faciliteiten open maar vooral 's middags zijn de omstandigheden op de pistes zwaar. De coronamaatregelen verdwijnen in ons land vanaf 23 maart. Hoe zit dat in de Alpen? Lees alles over de coronamaatregelen in de wintersportlanden.

Author Image

Raymond Klaassen

Meteoroloog en hoofdredacteur video & audio

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black