Weeronline
Weeronline
  storm

  Storm blijft uit, maar wel zware windstoten

  Aangemaakt: 14 dec 2019, 18:14 uur

  Het onstuimige weer heeft niet geleid tot storm. Wel hadden het zuidwesten en de kustgebieden te maken met zware windstoten van 80-90 km/uur en aan zee stond een stormachtige wind. Vanwege de zware windstoten geldt in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland code geel. Ook morgen is het onstuimig, maar hoeven we geen officiële winterstorm te verwachten.

  De zwaarste windstoot tot dusver bedroeg 92 km/uur en werd gemeten in Vlissingen. Het was ook de verwachting dat de kans op storm klein was. Komende uren neemt de wind in kracht af.

  Zondag mogelijk tijdelijk storm

  Morgen is het opnieuw onstuimig. Aan het eind van de nacht en zondagochtend is de wind het krachtigst. In het binnenland waait een vrij krachtige zuidwestenwind en in de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.). Aan zee en op de Wadden staat een stormachtige wind (windkracht 8) en soms wordt zelfs even stormkracht bereikt (9 Bft.). Daarbij is kans op zware windstoten van ruim 90 km/uur. Tot een officiële storm komt het waarschijnlijk niet. Daarvoor moet het over een heel uurvak stormen met windkracht 9.

  In de middag neemt de wind in kracht af en waait het matig in het binnenland tot hard aan zee. Ook na het weekend is het in de kustgebieden winderig, maar zal het niet tot storm komen. Van tijd tot tijd kan het wel hard waaien en daarbij is langs de westkust al snel kans op windstoten. Het is dan wisselvallig met dagelijks kans op buien. Wel is het met 8-11 graden zachter dan normaal. Dinsdag kan het zelfs 11-15 graden worden en is het boterzacht! Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 graden.

  In het weerbericht staan de laatste updates over de wind.

  Schrijf je voor 19 december in voor de Weeronline nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf VVV-cadeaukaarten t.w.v. € 100!

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden