Weeronline
Weeronline
  witte Kerst

  Geen witte Kerst maar een groene

  Aangemaakt: 14 dec 2019, 09:31 uur

  De temperatuur stijgt na het weekend naar 9-13 graden en daarmee vervliegt de hoop op een witte Kerst. De dagen voor Kerst wordt het minder zacht, maar pas tegen het eind van het jaar wordt het mogelijk kouder met kans op vorst. Kerst wordt dus groen en met 8-10 graden is het zacht voor december. Daarbij kunnen we enkele buien verwachten.

  Met nog elf dagen te gaan kunnen de weermodellen nu een redelijk betrouwbaar beeld geven hoe onze Kerst eruit komt te zien, wit of groen? Het vooruitzicht is onverbiddelijk met komende week hoge temperaturen. Dinsdag wordt het zelfs 11-15 graden en lijkt een witte Kerst verder weg dan ooit. Dat is slecht nieuws, want de sneeuw van een witte Kerst valt meestal niet tijdens Kerst zelf.

  Richting Kerst gaat de middagtemperatuur iets omlaag en tijdens een heldere nachten kan het in het binnenland lokaal een beetje vriezen. Overdag is het nog steeds 8-12 graden en daarmee hoeven we geen sneeuw te verwachten. Met deze waarden is het warmer dan normaal in december. Gemiddeld is het in de tweede helft van de feestmaand 4-7 graden. Wel kunnen we enkele buien verwachten. Lees ook wat het beste weer is voor een witte Kerst.

  Witte Kerst niet te redden

  Richting het einde van de maand neemt de kans op vorst toe en zal de middagtemperatuur ook verder dalen. Deze verwachting zal de komende tijd nog wel wat veranderen, maar als er een koude periode met ook sneeuw aanbreekt komt deze te laat voor een besneeuwd landschap op beide kerstdagen.

  Lees ook de updates van het weer van de komende dagen.

  Schrijf je voor 19 december in voor de Weeronline nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf VVV-cadeaukaarten t.w.v. € 100!

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Matthijs van der Linden