Weeronline
Weeronline
  Natuurjournaal duinroosje bloeit nog steeds

  Natuurjournaal: duinroosje bloeit nog steeds

  Aangemaakt: 14 nov 2020, 07:00 uur

  Langs de hele Noordzeekust kan je in de duinen het vrij zeldzame duinroosje tegenkomen. Deze soort is onder andere veel te vinden in de duinen tussen Egmond en Bergen aan Zee. Het is duidelijk een roos, met mooie roomwitte bloemen.

  De rozenbottels zijn, in tegenstelling tot die van andere rozen, niet rood, maar zwart. De stengels zijn bezaaid met een grote hoeveelheid venijnige stekeltjes; plukken is er dus niet bij. Dat hoeft ook niet, je kan er ook zo van genieten. Deze plant heeft vaak een tweede bloei in september en oktober. Inmiddels is het half november en het duinroosje bloeit nog steeds! Ga snel nog even kijken!

  Zwarte herfstspinner. Foto: Derek Parker, Flickr

  De zwarte herfstspinner is een algemene soort die nu vliegt door heel Nederland. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn zwarte kleur, witte kraag en witte streep over de vleugel. Ondanks zijn algemene voorkomen, wordt de vlinder niet vaak waargenomen. De beste manier om deze nachtvlinders te spotten is door ze met licht te lokken. De zwarte herfstspinner komt ook in tuinen voor, wie weet komt hij wel op het licht van jouw zaklamp af!

  Wil je meer weten over de natuur in jouw omgeving kijk dan op NatureToday.nl of download Nature Today in de appstores van Apple en Google Play

  Tekst: Mike Hirschler, IVN & Marjolein Mooij, NatureToday.nl

  Hoofdfoto: Mike Hirschler (Duinroosje); Foto Zwarte herfstspinner: Derek Parker, Flickr

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Nature Today