Weeronline
Weeronline
  bosbranden Oost-Australië

  Dodental bosbranden Oost-Australië stijgt naar vier

  Aangemaakt: 14 nov 2019, 10:20 uur

  Het dodental van de verwoestende bosbranden in Oost-Australië is gestegen naar vier. Het vierde slachtoffer werd ontdekt in een verschroeid gebied in de bossen, zei de politie donderdag. De drie anderen zijn ook omgekomen in New South Wales. Die staat werd het zwaarst getroffen door een reeks catastrofale branden die eind vorige week langs de oostkust uitbraken.

  Bewoners vonden het lichaam, vermoedelijk een 58-jarige man die voor het laatst vrijdag werd gezien, in de buurt van de stad Kempsey in New South Wales. Meer dan honderd vuurhaarden brandden donderdag nog. Maar de condities zijn iets verbeterd, waardoor meerdere bewoners terugkeerden om de restanten van hun huizen te doorzoeken.

  De bosbranden in Oost-Australië woeden al weken

  De branden zijn begonnen in oktober en hebben honderden huizen beschadigd of vernietigd. Meer dan een miljoen hectare grond is verbrand in de vlammen. Volgens de brandweer zal het nog maanden duren om alle branden onder controle te krijgen, tenzij er snel veel regen valt, maar met de hete en sterke wind ziet dat er tot nu toe niet uit.

  Gisteren vonden al flinke evacuaties plaats aan de oostkust van Australië.

  Foto: EPA

  Door: ANP