Ongezonde lucht in Melbourne nekt Sloveense tennisster

14 januari 2020, 13:36

Buitenland
Jakupovic-1280x600
Jakupovic-1280x600
Jakupovic-1280x600

De bosbranden in Australië hebben nu al gevolgen voor de Australian Open, een van ’s werelds belangrijkste tennistoernooien, in Melbourne. De luchtkwaliteit in de stad is zo slecht dat de Sloveense tennisster Dalila Jakupovic bij de kwalificaties moest opgeven na een zware hoestbui.

“Het was echt vreselijk. Ik kon niet meer ademen. Ik was echt bang dat ik zou instorten”, zei de aangeslagen Jakupovic. “Ik zakte door mijn knieën omdat ik niet meer kon lopen. Op de grond was het ook wat makkelijker om lucht te krijgen.”

Volgens IQ Air is de lucht in de op één na grootste stad van Australië momenteel “zeer ongezond”. Veel tennissers zeggen dan ook op Twitter dat de wedstrijden in Melbourne eigenlijk afgelast moeten worden. Toch heeft de toernooidirectie anders besloten omdat de omstandigheden in de loop van de dag beter zouden worden. Op woensdag zou de wind kunnen helpen tegen de rook.

Australië heeft te maken met één van de strengste bosbrandseizoenen ooit. De branden woeden al sinds september en hebben tot nu toe 28 levens geëist. Meer dan 2500 huizen zijn door de vlammen verwoest. Een deel van de branden lijkt inmiddels onder controle.

Of er regen aankomt, lees je in de weersverwachting.

Foto: EPA

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven