Weeronline
Weeronline
  veel hagel in Rotterdam

  En toen was het wit! Veel hagel tijdens buien deel Nederland

  Aangemaakt: 13 aug 2019, 15:10 uur

  Fikse regen- en onweersbuien trekken dinsdagmiddag over Nederland. Bij de zware buien komt ook regelmatig veel hagel voor. Het gaat soms om hagelstenen met een doorsnee van 0,5 tot 2 centimeter. Rotterdam was een van de plaatsen die werd getroffen door fikse hagelbuien. De straten kleurden meteen wit!

  Tijdens die buien wordt het ineens erg fris. In Rotterdam daalde de temperatuur tijdens een hagelbui van 18  naar 12 graden. Ook afgelopen nacht trokken al enkele stevige onweersbuien over het land. Vooral in de Gelderse Vallei en op de Veluwe ging het flink tekeer en viel er veel neerslag.

  Regionaal halve maandsom regen

  Dinsdag valt de meeste neerslag in een strook van het oosten van Zeeland over het Rivierengebied naar de Veluwe. Lokaal viel al meer dan 30 millimeter en in Apeldoorn is zelfs al meer dan 35 millimeter gevallen. Normaal valt in heel augustus gemiddeld over het land 78 millimeter neerslag. De neerslagsommen zullen in de loop van dinsdagmiddag verder oplopen. Overigens is het ook in het Waddengebied, in de Kop van Noord-Holland en in het noorden van het Friese vasteland nat met op grote schaal meer dan 10 millimeter regen.

  Vanavond nemen de buien geleidelijk af. In het westen komt op verschillende plaatsen de zon tevoorschijn. Een lokale bui blijft nog wel mogelijk. In het oosten van het land houden de buien iets langer aan en halverwege de avond wordt het op de meeste plaatsen droog. In ons weerbericht lees je daar meer over.

  Foto: ANP, R. Quist

  Door: ANP/Weeronline