Weeronline
Weeronline
  hete week zuiden van VS

  Zinderend hete week voor zuiden van VS

  Aangemaakt: 13 jul 2020, 13:46 uur

  Het zuiden van de VS moet zich opmaken voor een hete week met excessieve hitte. Van landinwaarts Californië tot aan Florida worden hoge temperaturen verwacht.

  Het zuidwestelijke deel van de VS kampt sinds begin vorige week al met hitte: zo werd het in Phoenix, Arizona, al 43 graden. Van Zuid-Californië en zuidoost-Arizona tot New Mexico en de kust van de Golf van Florida zijn weerwaarschuwingen afgegeven.

  Maandag wordt het in de woestijn bij Las Vegas maar liefst 45 graden. De rest van de week wordt het daar iets koeler, zo’n 42 graden. In Dallas, Texas schijnt de zon komende week flink en kan het zo’n 37-39 graden worden. ’s Nachts wordt het ook zweten, het blijft er 26-29 graden. Langs de kust van de Golf van Mexico, in bijvoorbeeld Houston en New Orleans, komen maxima van 30-35 graden voor en soms een onweersbui. ’s Nachts ligt de temperatuur daar rond de 28 graden.

  Een paar maanden geleden was er in delen van de VS ook al een hittewaarschuwing.

  Kwik daalt in sommige delen VS

  Alleen in Los Angeles is het kwik ten opzichte van vorige week wat gedaald. Daar wordt het maximaal 25 graden, vorige week lag de temperatuur daar nog rond de 37 graden. Ook aan de kust van Florida is het wat koeler.

  Voor delen van de Great Plains worden zware onweersbuien met hagel en misschien zelfs een paar tornado’s verwacht. Vooral in de staten Kansas en Nebraska is er maandag op de dag lokale tijd kans op zware onweersbuien.

  Foto: ANP / EPA / Mike Nelson

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline