Zo zonnig en warm wordt de zomervakantie in Nederland

13 juni 2021, 08:20

Hoop jij ook dat het tijdens jouw zomervakantie lekker weer is? Overdag lekker naar buiten met warm en zonnig weer en tijdens de nachtrust een buitje voor de natuur. Wij vertellen je hoe zonnig, droog en warm deze zomervakantie in Nederland wordt.

Je zult het altijd zien: precies wanneer iedereen zomervakantie heeft, komt de regen dag in dag uit met bakken uit de lucht. En dan is het ook nog eens te koud voor een T-shirt. Krijg jij al rillingen als je aan zo’n verregende en koude zomer denkt? We hebben goed nieuws voor je, want zo’n zomer krijgen we dit jaar niet. Het wordt deze zomervakantie droger dan normaal met daarbij flink wat zonneschijn. Maar dagenlang extreem heet, dat wordt het niet.

Dit is waarom de zomervakantie zonnig en warm wordt

Deze zomervakantie komt de wind vaak uit het noordoosten of oosten. Dat is vooral in juli het geval. In het binnenland kun je daardoor regelmatig rekenen op zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Vooral in het zuidoosten is daarbij kans op tropische warmte van 30 graden. In het noorden zorgt de noordooster juist voor een aangenaam briesje vanaf de koele Noordzee. Deze zomer zul je dan ook zien dat de verschillen tussen noord en zuid extra groot zijn. In bijvoorbeeld Brabant en Limburg is het op veel dagen prima weer voor een T-shirt en korte broek, terwijl je op de Wadden vooral in de avonden wat sneller een vestje nodig hebt.

In augustus wordt het droge weer vaker onderbroken door onweersbuien dan in juli. Desondanks heeft droog weer de overhand. Bovendien kan de wind wat vaker uit andere richtingen komen dan het noordoosten of oosten. Met een zuidenwind kan dat behoorlijk hete dagen opleveren waarop het meer dan 30 graden wordt, maar ook fikse onweersbuien. De kans dat we wekenlang een westenwind krijgen met koel weer en buien is klein.

Familie van drie loopt door de duinen naar het strand

Foto: AdobeStock / goodluz

Deze zomervakantie is er dus een grotere kans dan normaal op droog, zonnig en warm weer, maar natuurlijk betekent dit niet dat er nooit buien vallen. Hopelijk heb jij niet de pech dat je net die buiigere periode treft. Ook in juni is het al droger en zonniger dan normaal. Dus pak je zwembroek of bikini maar vast uit de kast en check het meest uitgebreide weerbericht van Nederland om te zien hoe warm het de komende dagen wordt voor een dagje zwembad of strand.

Hoofdfoto: AdobeStock / famveldman

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook