Ruim halve maandsom regen gevallen in midden van het land

13 mei 2021, 19:40

In het zuidwesten van de provincie Utrecht viel aan het begin van donderdagavond ruim 30 mm regen. Dit is ruim een halve maandsom. Gemiddeld in het land valt in de hele maand mei 56,2 mm. 

Een lijn met buien lag donderdagmiddag en -avond van west naar oost over het midden van het land. Hieruit viel lokaal hagel en veel regen. Ook kwam plaatselijk onweer voor. De neerslag verplaatste zich heel langzaam naar het noordwesten. Door de lage treksnelheid van de buien kon op sommige plekken veel regen vallen. Vanwege de buien gold in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland code geel. 

Natst in Cabauw en Lopik 

De meeste regen viel in het zuidwesten van de provincie Utrecht. Op het KNMI-station in Cabauw viel in amper anderhalf uur 25,6 mm regen. Een amateur-weerstation in het nabije Lopik meldde zelfs 32,8 mm. 

Ook in Zeeland en het zuiden van Zuid-Holland was het zeer nat. In Poeldijk, nabij Den Haag, viel ruim 20 mm en in Kerkwerve, op Schouwen-Duiveland, werd circa 19 mm regen gemeten.

Natte weer houdt aan 

Vrijdag maakt vooral Zuid-Nederland weer kans op fikse buien. In het weekend en begin volgende week is het in het hele land ronduit buiig. Meer details hierover lees je uiteraard in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Marc Cobben

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook