Weeronline
Weeronline

  Opnieuw stormachtig met zware windstoten

  Aangemaakt: 13 mrt 2019, 06:56 uur

  Het is wederom onstuimig weer met veel bewolking en ook regenbuien. Vooral in de ochtend en de eerste helft van de middag waait het flink met een krachtige en aan de kust stormachtige wind. Daarbij kunnen windstoten voorkomen van 80-100 km/uur. In het binnenland waait het minder hard. Wel staat er een vrij krachtige tot krachtige wind, met windstoten van 70-80 km/uur. Komende dagen blijft het onstuimig en nat, maar het vooruitzicht naar volgende week is rustiger en ook  zonniger.

  Het is overwegend bewolkt en verspreid over het land kunnen buien ontstaan. In de kustgebieden waait het flink met een harde tot stormachtige wind (7-8 Bft). Hierbij komen zware windstoten voor van 90 tot 100 km/uur. Ook iets verder landinwaarts kan de wind in de kustprovincies flink uithalen met tijdens buien windstoten tot 90 km/uur. In het Waddengebied kan het tijdelijk tot stormkracht komen (9 Bft). Ook in het binnenland is het eerder herfst dan lente met een (vrij) krachtige wind (5-6 Bft). Daar kunnen we vooral tijdens buien windstoten verwachten van 70-80 km/uur.

  In de middag blijft het nog een tijd onstuimig, maar later gaat het in het binnenland iets minder hard waaien. De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden in het noordoosten tot lokaal 10 graden in het zuidwesten. Plaatselijk kan de zon even doorbreken. De regenbuien houden op de meeste plaatsen tot in de avond aan. Lokaal kan het even flink plenzen en daarbij is kans op onweer en hagel.

  In de avond zwakt de wind in een groot deel van het land nog iets verder af naar matig tot vrij krachtig. Aan de noordkust kan het nog een tijd hard waaien en daar zullen de zware windstoten pas later in de avond verdwijnen.

  Hoe lang blijft het nog onstuimig?

  Het onstuimige weer is na vandaag nog niet voorbij. Tot en met zaterdag blijven we te maken houden met een vrij krachtige tot harde wind en vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten. Het is wisselvallig en vooral donderdag valt er veel regen. Zondag is het niet meer zo winderig en dan zijn er ook minder buien. Volgende week is het onstuimige weer van de baan. Wind en regen worden verruild voor zonnige perioden met hooguit een enkele lokale bui.

  Foto: ANP

  Door: Marlotte van der Heiden