Dit wordt het weer tijdens de herfstvakantie voor de regio’s Noord en Midden

13 oktober 2021, 07:50

Vakantieweer
Tijdens droge momenten heerlijk wandelweer in de herfstvakantie

De herfstvakantie doet haar naam eer aan. Na een overwegend droog en rustig weekend, neemt daarna de kans op regen toe. Ook de wind gaat een stevig partijtje meeblazen. Koud is het niet en tijdens droge momenten met zonneschijn is het prima weer voor een herfstwandeling. De details lees je in deze verwachting.

Wanneer de herfstvakantie in het noorden en midden van het land dit weekend begint, is het rustig weer met geregeld zonneschijn. De regenkans is zaterdag klein en geregeld schijnt de zon. Ook zondag is het prima weer voor een lekkere herfstwandeling of fietstocht. Wel zijn in het noorden en langs de westkust enkele buien mogelijk, maar landinwaarts kan de paraplu thuisblijven. De temperatuur ligt op beide weekenddagen rond 14 graden en daarmee is de temperatuur vrij normaal voor half oktober.

Voor wie vroeg op pad gaat is een dikkere jas aan te bevelen, want zowel zaterdag- als zondagochtend is het landinwaarts slechts 3 tot 5 graden. In de kustgebieden is het aan het begin van de ochtend veelal 6 tot 8 graden.

Uitje naar de Achterhoek? Lees hier meer.

wandelen in herfstvakantie
wandelen in herfstvakantie

Foto: Ton Wesselius

Na het weekend ‘echt’ herfstweer

Wie uitkijkt naar echt herfstweer met regen en wind komt na het weekend aan zijn trekken. De zuidwestenwind neemt duidelijk in kracht toe en bovendien trekken ook met regelmaat gebieden met regen over het land. Koud is het daarbij niet met temperaturen van 14 tot 17 graden. Dinsdag en woensdag kan het met 16 tot 19 graden nog iets warmer worden. Mogelijk wordt het in het zuiden nog 20 graden.

Tussen de buien door zijn er zeker ook droge momenten met zonneschijn. Lekker uitwaaien aan zee is dan goed mogelijk, maar ook een wandeling door het bos met de vallende blaadjes maakt het herfstgevoel compleet. Wil je naar buiten, check dan wel regelmatig onze radar om te zien of er geen buien aankomen. Trotseer je liever de buien niet, dan is het echt weer om het binnen lekker knus te maken.

Lees ook: waarom kleuren en vallen de bladeren in de herfst?

Later in de week nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon. Wel blijft het stevig waaien. De temperatuur komt in de middag uit tussen 13 en 16 graden en ook de nachten worden geleidelijk weer wat kouder.

De details voor het weer volgende week volg je via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Jolanda Bakker

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Vakantieweer-nieuws

Meer Vakantieweer-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black