Weeronline
Weeronline
  ongebruikelijk veel sneeuw in Pakistan en Afghanistan

  Ongebruikelijk veel sneeuw in Pakistan en Afghanistan

  Aangemaakt: 13 jan 2020, 18:53 uur

  In Pakistan en Afghanistan zorgen zware regens en hevige sneeuwval voor veel problemen. Het weer is zo slecht er al tientallen doden zijn gevallen onder meer doordat daken bezweken onder het enorme gewicht van het sneeuwdek. Veel snelwegen zijn afgesloten door de hevige sneeuwval.

  De regionale regering van Baluchistan heeft de noodtoestand voor ten minste zeven bijzonder zwaar getroffen districten afgekondigd en het leger gestuurd om te helpen bij de reddingswerkzaamheden. Op de internationale luchthaven van Quetta, de provinciale hoofdstad van Baluchistan, heeft het slechte weer volgens de luchtvaartautoriteit vluchtannuleringen veroorzaakt.

  Bovendien werden in het grensgebied tussen de twee landen aan de Pakistaanse kant duizenden mensen in afgelegen berggebieden van de buitenwereld afgesneden omdat een dikke deken van sneeuw de wegen blokkeerde. In Afghanistan stierven minstens 18 mensen door de koude. In hoofdstad Kabul daalde de temperatuur tot -15. Inwoners hadden veel moeite door de sneeuw op hun werk te komen.

  De ergste regen en sneeuw is komende dagen tijdelijk voorbij.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline