Weeronline
Weeronline
  Branden Autralië deels onder controle

  Deel branden in Australië lijkt onder controle

  Aangemaakt: 13 jan 2020, 18:42 uur

  Brandweermannen van de deelstaat New South Wales in Australië zeggen dat ze eindelijk de branden onder controle hebben die de noordwestelijke buitenwijken van hoofdstad Sydney teisteren. Een megabrand die het platteland verschroeide, lijkt onder controle. Bovendien wordt later deze week regen verwacht.

  De regionale brandweercommandant Shane Fitzsimmons zei maandag tijdens een bezoek aan het getroffen gebied dat “een klein gebied met branden nog geblust moet worden.” De branden hebben in de deelstaat meer dan 800.000 hectare verwoest, een gebied groter dan Oostenrijk.

  Branden Australië onder controle: het regent!

  Deze week krijgt het oosten van Australië met buien te maken. Komende dagen blijft het bij een zeer lokale bui, donderdag kunnen veel buien ontstaan. Ook vrijdag en in het weekend kan het oosten New South Wales met flink wat buien te maken krijgen. Tot en met zondag valt in de omgeving van Sydney 50-100 mm. Rond Canberra valt 20-50 mm. De meeste regen valt in de kustregio’s en dan met name in het oosten en noordoosten van New South Wales. Na volgend weekend wordt het iets minder nat, maar de kans op buien blijft. Goed nieuws dus, want daarmee is het droge en hete patroon eindelijk doorbroken.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline