Weekverwachting: vaak lekker weer, tijdelijk warm

12 september 2021, 19:15

Veel zon en hoge temperaturen hoeven we komende week niet te verwachten, het wordt ‘gewoon’ lekker weer. Alleen dinsdag is het tijdelijk warmer en kan het 23 tot 25 graden worden. Met flink wat zon lijkt het alsof we een stralende dag krijgen, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en krijgen we enkele regen- en onweersbuien. Komen de buien wat later, dan wordt dit wel de beste dag van de week.

Hou je echt niet van onweersdreiging dan is het op de andere dagen misschien beter weer. Met 18 tot lokaal 22 graden is de temperatuur vrij normaal voor midden september. Dit betekent dat het tijdens droge perioden al snel lekker weer is, zeker als er weinig wind staat. En krijgen we daarbij ook wat zon, dan is het voor het gevoel nog wat warmer en wanen we ons een beetje in de zomer.

buien fietsen dijk zee
Foto: Nel van Es

Foto: Nel van Es

Enkele buien, dus vaak droog Op maandag blijft het zo goed als droog en kunnen we vooral in de middag ook zon verwachten. Woensdag en de dagen daarna is er kans op een paar buien, maar er zijn ook lange droge perioden waarin het prima weer is om buiten te zijn. De zon kan elke dag wel enkele uren schijnen.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday

Hoofdfoto: Paul Hermans

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black