Weeronline
Weeronline
   Droog na hevige regen Oostenrijk

  Droog na hevige regen in Oostenrijk

  Aangemaakt: 12 jul 2020, 10:30 uur

  Het is inmiddels droog in Oostenrijk na de vele regen van zaterdag. De meeste regen is gevallen in het gehuchtje Bodental, ten zuiden van Klagenfurt (Karinthië). De regen schopte het zaterdagprogramma van de GP van Oostenrijk – Stiermarken flink in de war. Grote problemen of overstromingen waren er gelukkig niet.

  In Bodental viel binnen nog geen 12 uur tijd maar liefst 76,7 millimeter regen. Ook andere gebieden hadden te maken met veel neerslag. Zo viel elders in Karinthië, Stiermarken, Ober- en Niederösterreich regionaal 50 tot 60 millimeter.

  Op dit moment is er vrijwel nergens sprake van hoogwater in de beken en rivieren. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er wel flinke pieken in de waterstand geweest. Dit heeft echter niet tot problemen geleid.

  Opnieuw regen op komst in Oostenrijk

  Vandaag en maandag is het tijdelijk droog en prachtig zomerweer. De zon schijnt volop en het wordt 22-27 graden. Vanaf dinsdag weten buien Oostenrijk weer te vinden en zeker in de tweede helft van de week kan het soms flink regenen. Daarbij is het ook vrij koel.

  Lees ook: Uitstekend weer tijdens race F1 GP van Oostenrijk

  Foto: ANP / EPA / Christian Bruna

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline