Weeronline
Weeronline

  Noodweer zorgt voor overlast in Duitsland

  Aangemaakt: 12 jun 2019, 09:23 uur

  Zware regen en onweersbuien hebben problemen veroorzaakt op de luchthavens van Berlijn. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend konden passagiers op Tegel en Schönefeld enkele uren niet in- of uitstappen. De vliegtuigen konden wel opstijgen en landen.

  Vooral in het voormalige Oost-Duitsland waren er onweersbuien in de avond en in de nacht van woensdag volgens de Deutsche Wetterdienst. In Saksen en Brandenburg vielen lokaal hagelstenen met een diameter van zo’n vijf centimeter. Ook in Beieren, Berlijn en Brandenburg waren onweersbuien actief. In de Brandenburgse hoofdstad Potsdam moest de brandweer meer dan 100 keer uitrukken voor ondergelopen kelders, omgewaaide bomen en overstroomde straten.

  In Bad Hersfeld hadden waarschuwingen voor zwaar weer invloed op het festivalprogramma van de Hessentag. Vanwege veiligheidsredenen onderbrak de organisatie op dinsdagavond het programma. In Prerow in Mecklenburg-Vorpommern werd een appartementencomplex getroffen door een blikseminslag. Niemand raakte gewond.

  Oosten lokaal 34 graden

  Het blijft woensdag erg warm in het oosten van Duitsland. Langs de oostgrens van Duitsland kan het lokaal 34 graden worden. In de namiddag kan flink wat regen vallen. In het westen van het land is het met temperaturen rond de 20 graden beduidend koeler.

  Foto: AFP

  Door: ANP/Weeronline