Weeronline
Weeronline
  cycloon Uesi

  Oostkust Australië maakt zich op voor cycloon Uesi

  Aangemaakt: 12 feb 2020, 11:33 uur

  Australië krijgt deze week te maken met cycloon Uesi. Vooral de oostkust kan rekenen op hoge golven. Bovendien wordt veel regen verwacht. Uesi trekt later in de week naar het zuiden en in het weekend naar het zuidoosten. Zondag wordt het Zuideiland van Nieuw-Zeeland bereikt.

  In Brisbane en Gold Coast kan zo’n 250 millimeter regen vallen. Er worden zeer zware windstoten tot 120 km/uur verwacht. De cycloon zwakt daarna wat af en wordt een tropische storm. In de nacht naar vrijdag (lokale tijd) komt Uesi het dichtst bij de kust van de Australische deelstaat Queensland. Daarna trekt het verder naar het zuiden en in het weekend naar het zuidoosten. Zondag wordt het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bereikt met regen en wind.

  Cycloon Uesi veroorzaakt niet alleen veel wind, het gaat ook stevig regenen. In Port Macquarie, zo’n 400 kilometer ten noorden van Sydney, wordt 135 millimeter verwacht. In Sydney zelf kan er tot en met vrijdag zo’n 60 millimeter vallen. De temperatuur stijgt daar naar 25 tot 29 graden. In Brisbane stijgt het kwik naar 27 tot 32 graden.

  Bron: EPA

  Door: ANP/Weeronline