Laat Max Verstappen het morgen stormen?

12 oktober 2019, 12:27

Buitenland
Max-Japan-1280x600
Max-Japan-1280x600
Max-Japan-1280x600

Vandaag wordt Japan nog geteisterd door tyfoon Hagidis. Deze trekt ten zuidoosten van het circuit over de metropool Tokio. Het zorgt voor veel wind en regen en daardoor gaat de derde vrije training en de kwalificatie vandaag niet door. Morgen is de tyfoon weer weggetrokken en wordt de kwalificatie en de race verreden bij droge omstandigheden. De zon schijnt geregeld en het wordt een graad of 25. Laat Max het morgen stormen?

De regen behorende bij tyfoon Hagidis trekt weg en tijdens de kwalificatie, die om 3 uur onze tijd vannacht wordt verreden, is het droog. Wel heeft de bewolking nog de overhand en het is 25 graden.

Suzuka
Suzuka

Een aantal uur later is de race op het circuit van Suzuka. Om 14:10 uur lokale tijd, 7:10 uur NL-tijd, is het startschot voor Max Verstappen en collega coureurs. Het blijft droog, de zon schijnt flink en met 23-25 graden is het aangenaam. De wind waait uit het noordwesten en is nog wel duidelijk aanwezig.

F1-2019-Japan
F1-2019-Japan

Ook vorig jaar was er dreiging van een tyfoon

Vorig jaar leek ook een tyfoon de formule 1 van Japan in de war te schoppen, maar toen boog tyfoon Kong-Rey net op tijd naar het westen af. Lewis Hamilton won de race, voor Valtteri Bottas en Max Verstappen.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: EPA

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven