Weeronline
Weeronline
  weekverwachting winter weer ver te zoeken bloesem in januari

  Weekverwachting: winter ver te zoeken deze week

  Aangemaakt: 12 jan 2020, 19:45 uur

  Het geduld van winterliefhebbers wordt ook deze week flink op de proef gesteld. Opnieuw is het zeer zacht met temperaturen die ruim in de dubbele cijfers uitkomen. Dat niet alleen, ook staan regen en veel wind op het programma. Het lijkt wel herfst!

  Dinsdag en woensdag zijn deze week de herfstdagen bij uitstek. Er trekken regengebieden over het land en de wind laat van zich horen. Dinsdagavond kan het langs de west- en noordwestkust zelfs stormachtig waaien (windkracht 8)! Ondanks wind en regen is het zeer zacht. Zowel dinsdag als woensdag loopt de temperatuur op naar een graad of 12. Normaal is het halverwege januari 5-6 graden. Ook ’s nachts zit de temperatuur in de dubbele cijfers.

  Herfst en lente in één week, maar winter ontbreekt

  Maandag is van het herfstachtige weer nog niet zo veel te merken. De zon schijnt volop en een groot deel van de dag verloopt droog. In de loop van de middag nemen bewolking en wind toe en stijgt de kans op wat regen. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 8.

  Lees verder onder de foto.

  Na een onstuimige dinsdag en woensdag houdt de wind zich op donderdag een stuk rustiger. Het waait matig uit een zuidelijke richting. Het weer lijkt sterk op dat van maandag. Overdag is het vrij zonnig en pas later op de dag nemen bewolking, wind en kans op regen toe. Met 10-12 graden blijft het veel zachter dan gebruikelijk. In de zon en uit de wind voelt het ’s middags zelfs een beetje voorjaarsachtig aan.

  Temperatuur gaat omlaag!

  Vrijdag wordt het circa 10 graden en is het wisselvallig met kans op buien. Vanaf het weekend gaat de temperatuur omlaag. Voor het eerst in lange tijd worden normale maxima bereikt van circa 6 graden. Het is rustig weer met ’s nachts vorst, maar ook kans op hardnekkige mist. Echt winterweer met ijzige kou en sneeuw zit er voorlopig niet in.

  Lees ook onze verwachting voor 2020.

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

  Door: Yannick Damen