Weeronline
Weeronline
  extreem winterweer VS zorgt voor veel overlast

  Veel overlast door extreem winterweer in VS

  Aangemaakt: 12 jan 2020, 08:33 uur

  Zeker tien mensen zijn tot nu toe om het leven gekomen door extreem winterweer in de VS. Meer dan duizend vluchten zijn geannuleerd en meer dan 257.000 mensen in de staten Alabama, Mississippi, Kentucky, Tennessee en Arkansas zitten sinds zaterdag zonder stroom.

  Vrijdag en zaterdag troffen hevige buien een gebied van Texas tot Michigan. In de centrale en noordelijke delen viel een pak sneeuw, het zuiden had te maken met hevige onweersbuien. Er vielen hagelstenen met een doorsnede van 5 tot 13 centimeter. In Arkansas en Missouri richtten tornado’s schade aan gebouwen aan. De dodelijke slachtoffers vielen vooral door gladheid op de weg, omgevallen bomen en hevige regenval. In de noordelijke staten is het op dit moment ijzig koud met overdag maxima van -15 graden.

  De NWS waarschuwt dat het extreme weer in grote delen van de VS voorlopig aanhoudt. Met name ijsvorming op wegen, door de winterse omstandigheden en harde wind, kan gevaarlijke situaties creëren. De NWS stelt dat 18 miljoen mensen in Louisiana, Arkansas, Texas en Oklahoma mogelijk te maken krijgen met tornado’s en door hevige regenval veroorzaakte overstromingen. In Montana en North Dakota wordt het bitterkoud met komende dagen temperaturen tot -35 graden!

  Foto: AFP

  Door: ANP/Weeronline