Weeronline
Weeronline

  Meerdere doden door noodweer Griekenland

  Aangemaakt: 11 jul 2019, 19:47 uur

  In Griekenland zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen toen noodweer over het noorden van het land trok. De meeste slachtoffers zijn Oost-Europeanen. Volgens de Griekse media zijn er ook meer dan honderd gewonden gevallen. Het slechte weer ging gepaard met harde wind, veel regen en hagelbuien. Vooral het bij toeristen populaire schiereiland Chalkidiki, ten zuidoosten van Thessaloniki, werd zwaar getroffen.

  Een man kwam om het leven en twee anderen raakten gewond toen hun camper door de harde wind van de weg werd geblazen. Een jongen en een vrouw vonden de dood toen het dak van een restaurant instortte. Twee personen werden gedood door een omvallende boom. Deze slachtoffers, onder wie twee kinderen, waren afkomstig uit Rusland, Tsjechië en Roemenië.

  In het kustgebied tussen Sozopoli en Nea Kallikrateia werd donderdag het lichaam gevonden van een man. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of het om een 62-jarige Griekse visser gaat, die woensdagavond als vermist werd opgegeven.

  Beeld: AFP

  Veel schade

  De meeste gewonden konden na behandeling naar huis. Dertien personen met ernstiger letsel, onder wie vier jongeren, liggen in ziekenhuizen in Thessaloniki, één op de intensive care. De schade in de streek is groot. Het leed lijkt bovendien nog niet geleden. De meteorologen verwachten dat het tot donderdagavond blijft regenen. In Chalkidiki is de noodtoestand uitgeroepen, 80 procent van het gebied zit zonder stroom.

  Het noodweer kwam na een periode van extreme hitte, waarbij de temperaturen de afgelopen dagen boven de 40 graden uitkwamen.

  Foto: AFP

  Door: ANP