Weeronline
Weeronline

  Oranjeparade trekt door zonovergoten Le Havre

  Aangemaakt: 11 jun 2019, 14:22 uur

  Enkele duizenden Nederlandse voetbalfans hebben zich in Le Havre op het strand verzameld. Ze gaan gezamenlijk naar het Stade Océane voor de openingswedstrijd van de ‘Leeuwinnen’ op het WK tegen Nieuw-Zeeland. De fans boffen, want het is stralend weer in de Franse kustplaats.

  Voorheen was het alleen een bekend fenomeen bij grote toernooien van het Nederlands elftal, een Oranjeplein en een Oranjeparade voor de fans. Deze traditie is nu echter ook overgeslagen naar het vrouwenvoetbal.

  De fanzone op het strand liep gedurende de ochtend vol met in oranje en rood-wit-blauw uitgedoste voetbalfans. Na dagen waarin het veelal regende, scheen nu de zon in de Franse kustplaats in Normandië. De fans, veelal jonge meisjes en gezinnen, genoten van optredens van artiesten en konden ondertussen allerlei activiteiten ondernemen zoals tafelvoetballen, een FIFA-computergame spelen of zich uitleven in een pannakooi.

  Rond 11.30 uur trok het hele gezelschap achter de welbekende Oranjebus, een dubbeldekker, door de stad richting het station. Vanaf daar gaan de fans per bus naar het stadion. De wedstrijd begint om 15.00 uur. De kans op regen is tijdens de wedstrijd klein. Wel zullen er mogelijk dreigende wolken boven het stadion hangen. Het is tijdens de WK-wedstrijd zo’n 18 graden.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline