Weekendweer: vrij veel wolken en een beetje regen

11 maart 2022, 07:30

Mountainbiken in maart. Foto: Martha Kivits

Na een aantal zonovergoten dagen is het weer tijdens het komende weekend helaas minder mooi. Toch overheersen de droge perioden in het weerbeeld. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag is het eerst nog flink zonnig. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking steeds verder toe. In eerst instantie kan de zon hier nog makkelijk doorheen schijnen. Pas in de namiddag krijgt de zon het steeds moeilijker in het zuidwesten van het land. Tot die tijd nog even genieten van de zon dus! Vanavond kan in Zeeland voor het eerst sinds 1 maart weer een beetje regen vallen.

Alle details over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht lees je in ons uitgebreide weerbericht. 

Veel wolken, vooral later op zaterdag kans op regen

Zaterdag is er vrij veel (hoge) bewolking, maar waarschijnlijk blijft het wel grote delen van de dag droog en is het prima weer voor buitenactiviteiten. Later in de middag en avond is vooral in het westen kans op een beetje regen. Af en toe een blik op de neerslagradar is dan aan te raden. In het oosten en noordoosten zal het vaakst de zon te zien zijn. Daar wordt het ook het warmst met ongeveer 14 graden. In de westelijke kustprovincies blijft het kwik rond 12 graden steken. De wind is matig en waait uit het zuidoosten of zuiden.  

Lees hier wat je kan doen in je tuin in maart.

Ook zondag zijn er wolkenvelden, afgewisseld met wat zonneschijn. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Pas later op de dag nemen vanuit het zuidwesten de bewolking en kans op lichte regen weer toe. Met 12 graden in Den Helder tot 15 graden in Eindhoven is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar. Maxima rond 10 graden zijn gebruikelijk half maart. 

Zonnig weer in maart. Foto: Ries Rombouts
Zonnig weer in maart. Foto: Ries Rombouts

Meer zonnig voorjaarsweer op komst?

Het vooruitzicht naar volgende week laat aanhoudend zacht weer zien. Daarbij is het vaak droog met zon en wolkenvelden. In het midden van de week kunnen de maxima landinwaarts oplopen naar zo’n 17 graden. Het lenteweer maakt dus een sterke comeback na het weekend!

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black