Weeronline
Weeronline

  Mogelijk derde storm op komst

  Aangemaakt: 11 feb 2020, 11:43 uur

  Nederland krijgt mogelijk te maken met de derde storm in een week. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag gaat het flink waaien en aan de kust wordt het dan stormachtig. In het noordwesten wordt windkracht 9 verwacht met windstoten tot 100 kilometer per uur.

  Zondag neemt de wind iets af, maar is er nog wel sprake van een harde tot stormachtige wind. In de nacht naar maandag kan de wind weer iets kan aantrekken. Maandag overdag wordt het dan een stuk rustiger en blijft dat ook zo.

  Koud wordt het niet zondag. In het zuiden kan het ruim 15 graden worden en dat lijkt meer op de lente dan op de winter. Het zou wel eens de warmste 16 februari ooit kunnen worden. In De Bilt wordt het meer dan 14 graden.

  Storm Dennis komt van Canada

  Storm Dennis ontstaat vrijdag voor de kust van Canada en trekt dan richting Europa. Groot-Brittannië en Ierland kunnen zich opmaken voor heftig weer in het weekend. Vooral de kustgebieden van Ierland en het westen van Schotland, Wales en Engeland krijgen te maken met windkracht 10 en dat betekent een zware storm.

  Of het in Nederland ook tot een officiële storm komt, is nog afwachten. De kans is aanwezig, maar met 20 tot 30 procent niet erg groot. Mocht het toch zover komen dan is het heel bijzonder dat het er drie in één week zijn. Twee stormen in een week komen wel af en toe voor, maar zeker niet elk jaar.

  Lees de weersverwachting voor de komende dagen.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline