Weeronline
Weeronline
  schade door Ciara

  Eerste schatting schade door Ciara: 150 miljoen euro

  Aangemaakt: 11 feb 2020, 15:32 uur

  De storm Ciara die de afgelopen dagen over het land raasde, heeft volgens een eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars voor zo’n 150 miljoen euro schade aangericht. Dat bedrag zal nog oplopen, omdat nog niet alle schadeclaims zijn ingediend. Van sommige claims nog niet duidelijk is hoe groot de schade is.

  De verzekeraars kregen vooral meldingen van schade door Ciara aan huizen en auto’s. Storm Ciara was zondag op haar hoogtepunt, maar ook maandag waren er nog zware windstoten. In de schadeschatting is ook maandag meegenomen.

  In januari 2018 stormde het in ons land ook flink. Het schadebedrag van die storm kwam toen uit op 450 miljoen euro.

  “De storm van afgelopen weekend was minder heftig, maar Nederland heeft ook goed geanticipeerd dankzij de voorlichting en waarschuwingen door overheidsdiensten en verzekeraars”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

  Momenteel staat er nog steeds een harde wind met kans op zware windstoten. Vluchten van en naar Schiphol zijn uitgevallen. Donderdag en vrijdag neemt de wind tijdelijk af in kracht. Zaterdagavond en zondag kan het opnieuw stormachtig worden.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline