Weeronline
Weeronline
  cycloon Australië

  Cycloon onderweg naar oostkust van Australië

  Aangemaakt: 11 feb 2020, 14:34 uur

  Australië krijgt aan het eind van de week waarschijnlijk te maken met hoge golven als gevolg van een zware storm op zee.Ten oosten van Australië woedt cycloon Uesi die langzaam in kracht afneemt en richting de oostkust trekt.

  Vooral in het gebied tussen Brisbane en Sydney worden hoge golven verwacht. In het weekend lijkt de cycloon de andere kant op te gaan en vanaf zondag krijgt het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ermee te maken

  Naast hoge golven ook veel regen door cycloon

  De komende dagen valt er in Brisbane flink wat regen. Tot het eind van de week wordt 70 millimeter verwacht bij een temperatuur van 28 tot 32 graden. In Sydney wordt deze week 50 millimeter verwacht. De temperatuur is met 25 tot 28 graden wat lager. Ook in Canberra komt het deze week tot buien, maar daar is het duidelijk minder nat.

  Satellietbeeld van Australië. Cycloon Uesi is duidelijk zichtbaar voor de oostkust.

  Na een periode met hevige bosbranden en droogte is het weer recent behoorlijk omgeslagen. Afgelopen dagen was het al vrij onstuimig aan de Australische oostkust. Er is veel neerslag gevallen en er stond een stevige wind. Door aardverschuivingen, overstromingen en omgevallen bomen zijn veel wegen afgesloten. De komende dagen gaat er dus opnieuw flink wat regen vallen in dit deel van Australië als gevolg van de cycloon.

  Check hier het actuele weer in Australië.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline