Weeronline
Weeronline
  Natte sneeuw op vrijdag die blijft liggen op auto

  Natte sneeuw op komst in nacht naar vrijdag

  Aangemaakt: 11 dec 2019, 10:59 uur

  De winter deelt in de nacht van donderdag op vrijdag een speldenprikje uit. Een neerslaggebied trekt over het land en daarbij valt in het midden, oosten en noordoosten natte sneeuw. Lokaal kunnen objecten zelfs even wit kleuren. De kans daarop is het grootst in het noordoosten. Op wegen blijft de sneeuw waarschijnlijk niet liggen.

  Het neerslaggebied bereikt Zeeland donderdagavond. Daarbij valt gewoon regen. Naarmate de neerslagzone noordoostwaarts trekt neemt de kans op natte sneeuwvlokken toe. De neerslag bereikt het midden van het land aan het begin van de nacht. Het noordoosten is pas aan het einde van de nacht aan de beurt.

  De natte sneeuw gaat gepaard met een stevige wind en temperaturen van slechts 1 à 2 graden. Dat maakt het waterkoud. De gevoelstemperatuur ligt tussen 0 en -5 graden. Na het passeren van de neerslagzone loopt de temperatuur op naar 4-7 graden.

  Na natte sneeuw onstuimige vrijdag

  Vrijdag overdag is het nog niet gedaan met de regen en wind. Het belooft een onstuimige dag te worden, waarbij het soms stevig doorregent. Mogelijk zit er af en toe een kletsnatte vlok tussen de regendruppels, maar wit wordt het daar niet van. Of het ook in het weekend nat en onstuimig blijft lees je in ons weerbericht.

  Schrijf je voor 19 december in voor de Weeronline nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf VVV-cadeaukaarten t.w.v. € 100!

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Yannick Damen