Weeronline
Weeronline
  Sint-Maarten regen avondspits

  Avondspits Sint-Maarten extra druk door regen

  Aangemaakt: 11 nov 2019, 06:24 uur

  Tijdens de avondspits van vandaag valt op veel plaatsen regen. Vooral in het westen van het land is kans op verkeershinder door felle buien met onweer en windstoten. De Sint-Maarten viering wordt op veel plaatsen ook een natte bedoening. Daarnaast zal de wind de lampionnetjes flink laten zwiepen en is het koud met een gevoelstemperatuur rond 2 graden.

  Een regengebied bereikt vanuit het westen aan het einde van de ochtend Zeeland en trekt vanmiddag over het land. Tegen 17:00 uur regent het vrijwel overal. In het noordoosten is het mogelijk nog droog en in het zuiden en westen regent het waarschijnlijk het hardst.

  Vanaf ongeveer 17:00 uur wordt de neerslag in het westen meer buiig met soms droge momenten, maar ook regelmatig felle buien met onweer en windstoten. Vooral aan de kust van Noord-Holland en op de Wadden is kans op zware windstoten tot circa 80 km/uur.

  Sint-Maarten met regen en veel wind

  Tijdens de eerste uren van de avond trekken de felle buien verder landinwaarts. In de westelijke helft van het land is het oppassen voor iedereen die buiten is vanwege Sint-Maarten. Vanwege de wind zal een paraplu weinig helpen tegen de regen. In de westelijke kustgebieden waait het krachtig tot hard (6-7 Bft.) en is kans op zware windstoten. Tijdens buien is kans op een klap onweer en zelfs hagel is niet uitgesloten.

  Vierders van Sint-Maarten in Groningen, Drenthe en bijvoorbeeld ook Limburg hebben minder pech. Het kan wel regenen, maar van intense buien zoals in het westen is daar, voor 20:00 uur, waarschijnlijk nog geen sprake.

  Een warme jas is in het hele land overigens nodig. De temperatuur ligt vanavond op 6-7 graden, maar door de wind is het voor het gevoel slechts een graad of 2.

  Op 11 november regent het overigens behoorlijk vaak. Lees alles over de natste en koudste Sint-Maarten.

  Mercuriusovergang niet te zien

  Het regengebied dat vanmiddag overtrekt gaat gepaard met een dik pak wolken en daardoor is de mercuriusovergang waarschijnlijk nergens in Nederland te zien. Heel misschien is in het oosten of noordoosten lokaal nog een glimp van de start (rond 13:34 uur) waar te nemen.

  Lees ook het weerbericht Nederland voor het weer van de komende dagen.

  Foto: ANP

  Door: Johnny Willemsen