Weeronline
Weeronline

  Noodweer treft Sardinië

  Aangemaakt: 11 okt 2018, 11:49 uur

  Het Italiaanse eiland Sardinië heeft te kampen met zware regenval waardoor rivieren uit hun oevers zijn getreden. Een vrouw wordt sinds donderdagochtend vermist, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. De vrouw en haar gezin zaten in een auto bij de stad Cagliari toen zij door een overstroming werden verrast. Haar man en kinderen werden gered.

  In en rond Cagliari kwam het openbare leven tot stilstand. In opdracht van de gemeente zijn scholen, parken, begraafplaatsen, musea, bibliotheken en sportfaciliteiten gesloten. De burgerbescherming heeft de hoogste waarschuwing afgegeven. Een brug tussen Cagliari en Capoterra is ingestort door het wassende water.

  Ook op het Italiaanse vasteland, waaronder de kustregio Ligurië, waarschuwen de meteorologische diensten voor onweersbuien. Ondanks de hevige regenval is de situatie daar onder controle, aldus Ansa.

  Woensdag vielen op Mallorca en de andere Balearen, zo’n 400 kilometer ten westen van Sardinië, door noodweer zeker tien doden, onder wie een Nederlandse vrouw.

  Komende dagen overwegend droog

  Vandaag blijft er de hele dag kans op enkele regen- en onweersbuien. Vrijdag en in het weekend is het overwegend droog. Een zeer lokale bui is niet uitgesloten, maar het grootste deel van de tijd is het zonnig en droog weer. Daarbij wordt het 23-26 graden. De eerste dagen na het weekend neemt de buienkans tijdelijk weer toe.

  Foto: AFP

  Door: ANP/Weeronline