Weeronline
Weeronline

  Chaos op Duitse snelweg door massa sneeuw

  Aangemaakt: 11 jan 2019, 12:53 uur

  Op de belangrijke snelweg A8 bij München is donderdag chaos ontstaan door de overvloedige sneeuwval. Mensen zaten uren in hun auto’s vast nadat vrachtwagens waren geschaard door gladheid. Het Rode Kruis schoot de automobilisten te hulp. In de vroege ochtend kwam het verkeer weer op gang, meldde de politie vrijdag.

  In Oostenrijk blijft de situatie onverminderd ernstig, aldus de publieke omroep ORF. Verscheidene dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten, wegen zijn dicht of zeer moeilijk begaanbaar. In tien dagen tijd is er op sommige plaatsen meer dan 3 meter sneeuw bijgekomen. Zulke grote hoeveelheden sneeuw komen eens in de 30 tot 100 jaar voor.

  Vandaag en morgen overdag is het tijdelijk overwegend droog in de Alpen. Zondag en maandag volgt opnieuw veel sneeuw.

  Hulp uit Nederland

  Nederlanders die in het buitenland in de problemen raken kunnen altijd aankloppen bij Buitenlandse Zaken, zegt minister Stef Blok. “Dat geldt ook nu in de Alpenlanden”, die kampen met zware sneeuwval en lawines. Maar wintersporters moeten zelf ook op hun tellen passen, vindt Blok. Hij waarschuwt nog maar eens dat zij instructies van de autoriteiten moeten opvolgen en gevaarlijke plekken, buiten én op de piste, moeten mijden.

  Sneeuw eist levens

  De sneeuwchaos in het Alpengebied heeft deze week al zeker twaalf levens geëist. Donderdag kwam in het Duitse Trautshofen in Beieren een 9-jarige jongen onder een omvallende boom. Hij overleed ter plaatse, meldde dagblad Bild vrijdagochtend vroeg.

  Andere slachtoffers vielen er onder meer door sneeuwlawines. Eén vrouw struikelde, viel in de sneeuw en stikte, terwijl elders een wandelaar door een afgebroken boomtak dodelijk werd geraakt. In Beieren is het Duitse leger ingezet om de ergste nood te lenigen. Plaatsen zijn van de buitenwereld afgesloten en daken dreigen te bezwijken onder de grote sneeuwlast.

  Foto: EPA

  Voor je vluchten deze zomer boek je bij Emirates goedkoper als je gebruik maakt van deze unieke aanbiedingen en promotiecodes!

  Door: ANP/Weeronline