Zondag de beste festivaldag van het weekend

10 juli 2024, 14:15

Festivals
Met de kans op buien is een festivalponcho een item om in je tas te stoppen. Beeld: Adobe Stock / Marija

Het festivalseizoen is in volle gang en de komende dagen staan weer diverse festivals op de planning. Zo is dit weekend tijd voor Bospop, Ultrasonic, Vunzige Deuntjes en andere kleine festivals. Hier lees je alles over het weer tijdens dit festivalweekend.

De komende tijd hebben we in Nederland te maken met wisselvallig zomerweer. Alles over het weer tot dit weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland. Ook dit weekend, wanneer verschillende festivals plaatsvinden, blijft het niet droog.

Buien op vrijdag en zaterdag

Vrijdag, tijdens de start van Bospop, moeten de festivalgangers rekening houden met buien. Mogelijk kan het tijdens buien ook onweren. Slechts af en toe is ruimte voor de zon. De temperatuur is ook aan de magere kant met maximaal 18 graden. Gelukkig wordt het in de avond wat droger. Een poncho of regenkleding komt deze dag dus zeker goed van pas. In dit artikel lees je wat je het beste mee kan nemen naar een festival.

De poncho zal nodig zijn. Foto: Adobe Stock / gttkscg
De poncho zal nodig zijn. Foto: Adobe Stock / gttkscg

Ook zaterdag moeten de festivalgangers ’s middags rekening houden met buien. Naast Bospop, Ultrasonic vindt ook Vunzige Deuntjes plaats. Er is wel een grote kans dat het later in de middag en tijdens de avond droog en zelfs vrij zonnig wordt. De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden, maar als het zonnetje later doorbreekt voelt het warmer aan en is het gelijk heerlijk festivalweer!

Met onze neerslagradar kan je zelf in de gaten houden wanneer het droog wordt.

Prima festivalweer op zondag

Zondag wordt duidelijk de beste festivaldag. Op een enkel buitje na blijft het droog met een mix van zon en wolken. Bovendien komt de middagtemperatuur iets hoger uit met 21 of 22 graden bij Utrasonic in de Maarsseveense Plassen en 23 graden in Weert bij Bospop. Bovendien staat er niet al te veel wind.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven