Weeronline
Weeronline
  zware regenval

  Zware regenval in Alpen, Italië en Balkan

  Aangemaakt: 10 jul 2020, 13:46 uur

  Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië, Slovenië en Kroatië hebben vrijdag en zaterdag te maken met zware regenval. In verschillende regio’s geldt code oranje. De eerste buien ontstaan vrijdagmiddag in Zwitserland en het westen van Oostenrijk. Daarna krijgen ook de rest van Oostenrijk, Noord-Italië, Slovenië en Kroatië hevige buien.

  Met name ten zuiden van de Alpen kan het gaan onweren. Ook is kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur in Kroatië en 85 kilometer per uur elders. Verder kan het gaan hagelen en is er zware regenval in korte tijd. Dit kan leiden tot wateroverlast, zeker in bergachtige gebieden.

  De buien zijn van tijdelijke aard. Vanaf zondag wordt het weer droog en schijnt de zon volop. In Noord-Italië wordt het zo’n 27 graden en aan de Kroatische kust maximaal 29 graden. In Oostenrijk maakt de temperatuur flinke sprongen. Vrijdag is het 32 graden, zaterdag 20, en na het weekend wordt het 26 graden.

  In Spanje en Portugal is het nog steeds heet. In het binnenland wordt het op veel plaatsen ruim 38 graden en volgende week is er kans op temperaturen boven de 40 graden.

  Blijf hier op de hoogte van het weerbericht in Europa.

  Foto: ANP / EPA / LUCA ZENNARO

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline