Weekendweerbericht: vrij zonnig, zaterdag lokaal nog een bui

11 juli 2020, 10:40

Weekendverwachting
c7a650b5-lekkerweer-as-africastudio-1280x600
c7a650b5-lekkerweer-as-africastudio-1280x600
c7a650b5-lekkerweer-as-africastudio-1280x600

Komend weekend wordt het aangenaam zomerweer. Op beide dagen schijnt de zon vaak. Zaterdag komt het vooral in het noorden en oosten nog tot een paar buien, zondag blijft het overal droog. De maxima liggen rond 20 graden. Sta je op de camping dan moet je rekening houden met koude nachten.

Het was deze week vaak nat en somber en ook vanochtend is dit het geval. Vanmiddag klaart het vanuit het westen flink op. Er is nog wel kans op een lokale bui en het is fris met 16-19 graden en een stevige noorden- tot noordwestenwind.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar 8-10 graden in de kustgebieden en 5-8 graden in het binnenland. In het zuiden en oosten kan het aan de grond zelfs afkoelen tot dicht bij het vriespunt.

Zaterdag regelmatig zon, noorden en oosten een bui

Zaterdag start droog en wisselend bewolkt met in het zuiden meer zonneschijn dan in het noorden. Later in de ochtend neemt in het noorden de kans op een bui toe en in de middag is vooral in de oostelijke helft van het land kans op een paar buien. In de westelijke kustprovincies verloopt de middag ronduit zonnig. Het wordt 18 graden op de Wadden, 19 graden in Amsterdam en 20 graden in Zuid-Nederland. De wind is matig en waait uit het westen tot noordwesten.

Zaterdagavond wordt het overal droog en de nacht naar zondag verloopt ongeveer even koud als de nacht ervoor.

Zondag heerlijk zomerweer

Op de tweede weekenddag blijft het overal droog. In het zuiden en westen van het land is het zonnig met wat vriendelijke stapelwolken. In het oosten en noorden worden de stapelwolken wat groter, waardoor de zon vaker wordt afgeschermd. De zonkracht, als er geen wolk voor de zon hangt, is tussen 12:00 en 15:00 uur 6-7. Smeer je dus goed in als je naar buiten gaat, want een onbeschermde huid kan al na 15 minuten verbranden.

Animatiefilmpje door in60seconds.nl

De nacht naar maandag is nog een koude met minima van 5-10 graden en in het oosten een kleine kans op vorst aan de grond.

Na het weekend 25 graden in Limburg

Volgende week wordt het warmer met 20 graden aan zee tot 25 graden in het zuidoosten. Ook in de nachten koelt het minder ver af met minima rond 12 graden. Maandag wordt een vrij zonnige dag. De dagen daarna komt er meer bewolking en is ook een bui mogelijk.

Lees ook de meest uitgebreide weersverwachting van Nederland.

Foto: Adobe Stock / Africa Studio

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven