Weeronline
Weeronline
  Tropische storm Fay

  Tropische storm Fay op weg naar New York

  Aangemaakt: 10 jul 2020, 13:57 uur

  De Amerikaanse staat New York krijgt in de nacht van vrijdag op zaterdag te maken met tropische storm Fay. Fay is voor de oostkust van de Verenigde Staten ontstaan en is de zesde storm van het seizoen.

  De verwachting is dat de staten Delaware, New Jersey, New York en het oosten van Pennsylvania met veel regen te maken krijgen. Regionaal kan 50 tot 100 millimeter vallen en lokaal 100 tot 150 millimeter. Aan de kust is kans op zware windstoten van 90 kilometer per uur. Ook kunnen hoge golven tot drie meter voorkomen.

  Uitzonderlijk vroeg voor een storm

  De meeste en zwaarste stormen ontstaan in augustus, september en oktober. Ook is het bijzonder dat de tropische storm Fay het oosten van Amerika treft. Normaal worden tropische stormen die zich ten oosten van de Carolinas vormen richting Europa geblazen.

  In North Dakota, South Dakota en Nebraska kunnen vrijdag zware onweersbuien ontstaan met kans op enkele tornado’s. Ook worden grote hagelstenen en zware windstoten verwacht. Het tornadoseizoen loopt tot in augustus, maar is tot nu toe vrij zwak. Er zijn veel minder tornado’s geregistreerd dan normaal.

  Lees hier alles wat je wilt weten over tropische stormen.

  Foto: ANP / EPA / PETER FOLEY

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline