Weekendweer: een beetje zomers

10 juni 2022, 07:00

Foto gemaakt door Nel van Es

Het komende weekend overheersen de droge momenten en van tijd tot tijd schijnt de zon. Met een middagtemperatuur van 18 tot plaatselijk 24 graden in het zuidoosten van het land lijkt het een beetje zomer. Toch is een lokale bui mogelijk maar zoveel regen als afgelopen Pinksteren is gevallen, wordt niet meer verwacht.

Warme en vochtige lucht stroomt op vrijdag over ons land. Verspreid over het land valt uit dikkere wolken wat lichte regen of motregen, veel is het niet. In de loop van de middag neemt van het westen uit de kans op regen af en klaart het breed op. In de avond verlaten de wolken en lokale buitjes via de oostgrens ons land. Ondanks de vele wolken is het met een middagtemperatuur van 18 tot 23 graden is het een warme junidag.

Meer details over het weer vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag aan zee veel zon

Het weerbeeld laat dit weekend wolken maar ook zonneschijn zien. Zaterdag schijnt de zon veelal uitbundig. Landinwaarts zijn naast de zon stapelwolken te zien.

De meeste zonuren zijn weggelegd voor de kuststreken. Het is dus prima strandweer, wel wordt het door een matige zuidwestenwind op het strand hooguit 18 of 19 graden. Het is wel raadzaam goed te smeren als je lange tijd in de volle zon zit, want de zon is in deze fase van juni vrij sterk. Dat wil zeggen dat de onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden. 

Verder landinwaarts is het met maxima van 20 tot lokaal 24 graden in Eindhoven en Maastricht warmer en schuiven soms wolken voor de zon. In de avond verdwijnen de meeste stapelwolken en wordt het overal vrij helder. Prima om de dag af te sluiten op het terras.

Ook zondag prima weer om buiten te zijn

Zondag blijft het waarschijnlijk bijna overal de hele dag droog. De kans op regen is klein, maar met name in het noordoosten en midden van het land niet geheel te verwaarlozen. De zon schijnt met enige regelmaat tussen de wolkenpartijen door. In de middag waait een matige westelijke wind en is het 18 graden op de Waddeneilanden tot 22 graden in Limburg. Daarmee is het een graadje minder warm dan zaterdag. Toch borrelt mede door het lange licht in de avond ook op zondag het zomergevoel op. Het weercijfer krijgt voor veel activiteiten een dikke 8. De barbecue kan zelfs aan.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met upday.

Upday logo

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black