Kans op een onweersbui bij start EK voetbal

10 juni 2021, 07:35

Vrijdagavond is tijdens de openingswedstijd van het EK voetbal kans op een stevige onweersbui in Rome. In Nederland is het droog en nog prima buitenzitweer. Ook zondagavond, tijdens de eerste wedstrijd van oranje, is dit het geval.

Het UEFA Euro 2020 is de zestiende editie van het vierjaarlijkse EK voetbal voor mannen. Door de coronapandemie is het een jaar uitgesteld en zal plaatsvinden van 11 juni tot en met 11 juli 2021.

Na hete dag kans op onweer in Rome

De openingswedstrijd is Turkije – Italië en wordt gespeeld in het Stadio Olimpico in Rome, aftrap: 21:00 uur. Tijdens de openingsceremonie ervoor zal de officiële EK-anthem ten gehore worden gebracht. De track ‘We Are The People’ is gemaakt door de Nederlandse DJ Martin Garrix, in samenwerking met Bono en The Edge.

De opening belooft dus een spektakelstuk te worden en mogelijk werkt het weer hier ook aan mee. Na een zonnige en hete vrijdag met een maximumtemperatuur rond 30 graden is ’s avonds kans op een stevige onweersbui in Rome. 

EK voetbal, oranje, 2021
Foto: Johnny Willemsen

Foto: Johnny Willemsen

Heerlijk weer in Nederland

Ook in Nederland is het zomers, maar onweersbuien hebben we voorlopig niet. Vrijdagmiddag is het 21 graden aan zee tot lokaal 28 graden in het zuidoosten. Tijdens de wedstrijd is het 15-17 graden in de kustgebieden tot nog ruim 20 graden aan zee. Gedurende de openingsceremonie en de eerste helft is het nog zonnig met een laagstaande zon. Rond de aftrap van de tweede helft (22:00 uur) gaat de zon in Nederland onder. 

Zondagavond ook zonnig en aangenaam warm 

Oranje speelt zondagavond, aftrap 21:00 uur, de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. De tegenstander is Oekraïne. In Amsterdam zal het dan circa 19 graden zijn. Vlak aan zee ligt de temperatuur iets lager en in de zuidoostelijke helft van Nederland 1 à 2 graden hoger. Ook dan is het zonnig tot zonsondergang (rond 22:00 uur).

Voor het weer op andere momenten komende tijd lees je het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Henk Voermans

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook