Veel problemen in Verenigd Koninkrijk door sneeuw en harde wind

10 maart 2023, 10:30

Regionaal flink wat sneeuw in het Verenigd Koninkrijk. Foto: EPA/Adam Vaughan

Zware sneeuwval in de nacht van donderdag op vrijdag heeft voor grootschalige problemen gezorgd in delen van het Verenigd Koninkrijk. Honderden scholen zijn vrijdag gesloten en ook heeft het winterse weer op veel plekken voor verkeersproblemen gezorgd.

Op sommige plekken in het Verenigd Koninkrijk worden windstoten tot 80 kilometer per uur en tot 40 centimeter sneeuw verwacht. Door het winterweer zijn ook vluchten geannuleerd en ondervindt het treinverkeer hinder.

Door de sneeuw zijn files ontstaan op grote wegen en snelwegen, onder meer in de buurt van de steden Manchester en Leeds. Bestuurders hebben urenlang vastgezeten in de sneeuw. De Britse weerdienst waarschuwt voor verraderlijke omstandigheden op de weg en raadt bestuurders af om de weg op te gaan, omdat er de komende uren ook sneeuwstormen worden verwacht.

Het Britse Met Office heeft voor vrijwel het hele land code geel afgegeven. In het gebied van Stoke tot Durham en in het noorden van Wales is vrijdagochtend code oranje van kracht. In Wales zijn ruim 200 scholen dicht, in Noord-Ierland houden meer dan 100 scholen de deuren dicht als gevolg van de sneeuw.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black