Weeronline
Weeronline

  Zuidoosten VS gebukt onder winterstorm

  Aangemaakt: 10 dec 2018, 12:16 uur

  Winterstorm Diego heeft het afgelopen weekeinde huisgehouden in het zuidoosten van de VS. De neerslagzone trekt geleidelijk weg richting de Atlantische Oceaan. Maar landinwaarts, nabij de al getroffen gebieden, kan vandaag nog meer neerslag vallen.

  Met name de staten North Carolina en Virginia werden bedolven onder een dikke laag sneeuw. Meer dan 1300 vluchten richting Charlotte, North Carolina, zijn geschrapt. Luchtvaartmaatschappij American Airlines, dat een hub heeft in de stad, is goed voor een derde van al die vluchten.

  Naast de transportproblemen zorgde Diego ook voor grote stroomuitval. Honderdduizenden mensen zaten zonder elektriciteit. Hulpdiensten waarschuwden dat de hulpverlening in deze omstandigheden, in de sneeuw en zonder stroom, langzaam op gang zou komen.

  Enkele droge dagen

  De neerslagzone trekt geleidelijk weg richting de Atlantische Oceaan. Landinwaarts kan wel meer neerslag vallen. Wordt dat sneeuw, dan kan kan het gaan om een pak van 15 centimeter. In New York valt mogelijk wat natte sneeuw, hoofdstad Washington ligt op het randje van een sneeuw- en regenzone.

  Daarna volgen enkele drogen dagen, maar vanaf het weekeinde gaat het waarschijnlijk flink regenen in het (zuid)oosten van de VS. Op grote schaal wordt 30 tot 50 millimeter neerslag verwacht.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline