Weeronline
Weeronline

  Drukkende GP Brazilië

  Aangemaakt: 10 nov 2018, 13:28 uur

  Enkele felle opklaringen maken zondag plaats voor wolkenvelden. Het is warm en drukkend tijdens de race en er hangt onweer in de lucht. In de buurt van Sao Paulo ontstaan enkele onweersbuien, maar omdat dit pas tijdens de race gebeurt blijft het tot het laatste moment spannend of het droog blijft. Door het lokale karakter van de buien lijkt een droge race het meest waarschijnlijk.

  Het is warm op het Autódromo José Carlos Pace. Zondagmiddag kan de temperatuur naar zo’n 29 graden stijgen en daarmee is het iets warmer dan op zaterdag. De luchtvochtigheid is met 70% vrij hoog en het kan voor zowel de toeschouwers als de coureurs benauwd aanvoelen.

  In de ochtend zijn er zonnige perioden. De Braziliaanse lentezon is fel en met UV-index 11 veel hoger dan in ons land. In de middag neemt de bewolking flink toe en schijnt zo nu en dan nog de zon.

  Vooral ten zuiden en oosten van Sao Paulo kunnen enkele onweersbuien ontstaan en het wordt nog spannend op het droog blijft op het circuit. De buien ontstaan precies tijdens de race waardoor het op voorhand onduidelijk is waar het precies gaat regenen. Door het lokale karakter van de onweersbuien is de kans op een droge race groter dan een race op een nat circuit.

  Foto: EPA

  Door: Matthijs van der Linden